Arama Yap
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü’ne eklenmesi için isim önerebilirsiniz.
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü Projesi (TEİS), başlangıçtan 21. Yüzyıla (1985 doğumlu) kadarki Türk edebiyatına ait edebi eseri bulunan şair ve yazarları kapsamaktadır. Bu kapsamda TEİS’te yer alması gerektiğini düşündüğünüz isimleri önerebilirsiniz.

İnsanlıkla yaşıt bir bilim dalı olan biyografi, toplumların sosyal ve kültürel gelişmişliğinin de önemli göstergelerinden biridir. Bu anlamda dünyanın en zengin biyografi geleneği, İslam medeniyetine ve dolayısıyla onun önemli bir parçası olan Türk toplumuna aittir. Özellikle Osmanlı Dönemi, başta şair biyografileri olmak üzere, bilginler, devlet adamları, hattatlar ve musikişinaslardan çiçek yetiştiricilerine kadar her konuda, pek az topluma nasip olacak zenginlikte bir biyografi geleneğine sahiptir. Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü başlangıçtan günümüze kadar Türk edebiyatına ait şair ve yazarların biyografilerini modern biyografi anlayışına göre ele alan bir çalışmadır. Genel Ağ ortamında bütün dünyanın hizmetine sunulan Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü, belirli aralıklarla yeni araştırmalar ışığında güncellenecektir.
ISBN: 978-9944-237-86-4
En Çok Görüntülenen 10 Madde
Fazıla Atabek Şair, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
LÜTFÎ, Lütfullâh, Hoca-zâde Müderris, kadıDivan/Yazılı Edebiyat / 17. Yüzyıl
Görüntüle
HÜSNÎ, Abdullâh kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
KÂNÎ, Ebû Bekîr kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
Cahit Tanyol Akademisyen, Şair, Yazar, ToplumbilimciYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Tarık Buğra YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
HÜSNÎ, Hasan Hüsnî Efendi memurDivan/Yazılı Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
SA’DÎ, Mehmed Sa’dî Bey Kâtip/Cemiyet-i Rusûmiye azasıDivan/Yazılı Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
HÜSNÎ, Sarıhatip-zâde Hüseyin din bilgini, müderrisDivan/Yazılı Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
FUÂDÎ, Ömer şeyhTekke / 17. Yüzyıl
Görüntüle
Sizden Gelen Görüşler
TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ adı verilen bu eserin meydana getirilmesine karar veren, projelendiren, uygulayan ve faydalanmaya sunan, her aşamada emeği geçen, her kese teşekkür ederim. Bir milletin ve dilin, edebiyatçılarını kayıt altına alan ve istifade edilecek duruma gelen, bir hazine olmuş. Çalılmalarınızda başarılar dilerim.
TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ'nün kitap hâlinde basılmasının yararlı olacağını düşünüyorum.
Pek az faniye nasip olan bu çalışma, benim şimdiye kadar gördüklerimin en değerlisi. Hayırla yad edilecek bir eser. Düşünenlere, emek verenlere, yazarlara ve tüm çalışanlara teşekkür ederim, tebriklerimi sunarım.
Önemli projenin gerçekleştirilmesinde başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı sayın Prof. Dr. Musa YILDIZ başta olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum. Nice önemli ilmi çalışmalar üretilmesini temenni ediyorum.
Merhaba, Proje büyük başarı. Düşünenleri emeği geçenleri kutlarım. 81 ilin Belediyesine o ile ilişkin edebiyatçılar sözlüğünü kitap olarak yayınlamalarını teklif etmenizi dilerim. Mesela "Konya Edebiyatçılar Sözlüğü"... Bu yöntem pekiştirmeyi sağlayabilir. Saygılarımla Bülent Ağaoğlu