Arama Yap
TEİS'in tamamlayıcı çalışması olan Türk Edebiyatı Eserler Sözlüğü (TEES) erişime açılmıştır. https://tees.yesevi.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

İnsanlıkla yaşıt bir bilim dalı olan biyografi, toplumların sosyal ve kültürel gelişmişliğinin de önemli göstergelerinden biridir. Bu anlamda dünyanın en zengin biyografi geleneği, İslam medeniyetine ve dolayısıyla onun önemli bir parçası olan Türk toplumuna aittir. Özellikle Osmanlı Dönemi, başta şair biyografileri olmak üzere, bilginler, devlet adamları, hattatlar ve musikişinaslardan çiçek yetiştiricilerine kadar her konuda, pek az topluma nasip olacak zenginlikte bir biyografi geleneğine sahiptir. Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü başlangıçtan günümüze kadar Türk edebiyatına ait şair ve yazarların biyografilerini modern biyografi anlayışına göre ele alan bir çalışmadır. Genel Ağ ortamında bütün dünyanın hizmetine sunulan Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü, belirli aralıklarla yeni araştırmalar ışığında güncellenecektir.
ISBN: 978-9944-237-86-4
En Çok Görüntülenen 10 Madde
LÜTFÎ, Lütfullâh, Hoca-zâde Müderris, kadıDivan/Yazılı Edebiyat / 17. Yüzyıl
Görüntüle
Feride Çetin Oyuncu, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Fazıla Atabek Şair, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
KÂNÎ, Ebû Bekîr kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
HÜSNÎ, Abdullâh kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
SA’DÎ, Mehmed Sa’dî Bey Kâtip/Cemiyet-i Rusûmiye azasıDivan/Yazılı Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
Cahit Tanyol Akademisyen, Şair, Yazar, ToplumbilimciYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
BÂKÎ Divan/Yazılı Edebiyat / 16. Yüzyıl
Görüntüle
İsmayıl Hakkı Baltacıoğlu Eğitimci, Yazar, Hattat, Milletvekili.Yeni Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
Tarık Buğra YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Sizden Gelen Görüşler
Merhaba, öncelikle bu projeye verdiğiniz emek için teşekkürler. Gerçekten tüm edebiyat severler için paha biçilmez bir kaynak olmuş. Bir öneri sunmak için bu mesajı iletiyorum. Sözlüğün internet sitesinde belki her gün için rastgele sunulan bir isim veya kişilerin akıllarında spesifik bir arama olmadan da rastgele bir isim seçme imkanı olsa, kullanıcılar daha önceden duymadıkları ve akıllarında olmayan farklı isimleri tanıyıp bilgi edinebilirler. Tıpkı TDK internet sitesindeki "bir kelime" sekmesi gibi. İyi çalışmalar, saygılarımla.
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü; bu güne kadar hazırlanmış önemli bir çalışmalardan biri; gelecekte tarihe ışık tutacaktır. Böyle bir projenin hayata geçmesini sağlayan, projede emeği geçen ve özverili çalışmalarıyla katkı sağlayan herkese teşekkürler.
Merhaba, Proje büyük başarı. Düşünenleri emeği geçenleri kutlarım. 81 ilin Belediyesine o ile ilişkin edebiyatçılar sözlüğünü kitap olarak yayınlamalarını teklif etmenizi dilerim. Mesela "Konya Edebiyatçılar Sözlüğü"... Bu yöntem pekiştirmeyi sağlayabilir. Saygılarımla Bülent Ağaoğlu
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü'nü uzun zamandan beri kullanıyorum. Merak ettiğim veya araştırılması gereken bir şahsın ismini yazdığımda hemen biyografisi karşıma çıkıyor. Zaman kaybetmiyorum. Bu uzun ve titiz çalışmanın sonucunda emeği geçen bütün hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Hilal Emine KUŞ ( Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 4.sınıf Öğrencisi)
Projeniz için herhangi bir yorumda bulunacak konumda değilim sadece çok büyük bir zevkle okuduağumu belirtmek isterim. Sizin de bildiğiniz üzere çağımızda bilgiye erişim noktasında sosyal medya çok fazla ön plana çıkıyor muhtemelen sosyal medyayı kullanıyorsunuzdur. Bunun dışında erişim kolaylığı bir projeyi başarıya taşıyacak en önemli kıstaslardan biri. Bu noktadan baktığımızda böyle değerli bir çalışmayı daha bilinir kılmak, tanıtmak, erişim kolaylığı sağlamak amacıyla bir uygulama (app) üzerinden ilgili platformlara yüklemeniz tüm projeyi taçlandıracakdır. Umarım projeniz çok daha fazla kişiye ulaşır.