Arama Yap
TEİS'in tamamlayıcı çalışması olan Türk Edebiyatı Eserler Sözlüğü (TEES) erişime açılmıştır. https://tees.yesevi.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

İnsanlıkla yaşıt bir bilim dalı olan biyografi, toplumların sosyal ve kültürel gelişmişliğinin de önemli göstergelerinden biridir. Bu anlamda dünyanın en zengin biyografi geleneği, İslam medeniyetine ve dolayısıyla onun önemli bir parçası olan Türk toplumuna aittir. Özellikle Osmanlı Dönemi, başta şair biyografileri olmak üzere, bilginler, devlet adamları, hattatlar ve musikişinaslardan çiçek yetiştiricilerine kadar her konuda, pek az topluma nasip olacak zenginlikte bir biyografi geleneğine sahiptir. Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü başlangıçtan günümüze kadar Türk edebiyatına ait şair ve yazarların biyografilerini modern biyografi anlayışına göre ele alan bir çalışmadır. Genel Ağ ortamında bütün dünyanın hizmetine sunulan Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü, belirli aralıklarla yeni araştırmalar ışığında güncellenecektir.
ISBN: 978-9944-237-86-4
En Çok Görüntülenen 10 Madde
LÜTFÎ, Lütfullâh, Hoca-zâde Müderris, kadıDivan/Yazılı Edebiyat / 17. Yüzyıl
Görüntüle
Feride Çetin Oyuncu, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Fazıla Atabek Şair, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
KÂNÎ, Ebû Bekîr kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
HÜSNÎ, Abdullâh kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
SA’DÎ, Mehmed Sa’dî Bey Kâtip/Cemiyet-i Rusûmiye azasıDivan/Yazılı Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
Cahit Tanyol Akademisyen, Şair, Yazar, ToplumbilimciYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
BÂKÎ Divan/Yazılı Edebiyat / 16. Yüzyıl
Görüntüle
İsmayıl Hakkı Baltacıoğlu Eğitimci, Yazar, Hattat, Milletvekili.Yeni Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
Tarık Buğra YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Sizden Gelen Görüşler
Çok kullanışlı ve kaynak bakımından şahane bir site. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Gerçekten mükemmel bir çalışma. Bu site yokken ya kütüphane kütüphane gezerek tezkirelere göz atıyorduk, ya da wikipedia gibi güvenilir olmayan kaynaklara göz atıyorduk. Bu site sayesinde "bu bilgi güvenilir mi? Bu yazıyı yazan gerçekten konunun uzmanı mı?" şüphesi kalmadı. Bence sitenin tek eksiği yazarların fotoğrafının olmaması. Aslında fotoğraf olarak da bol kaynak var. Resimli edebiyat tarihlerimiz var. Bu konuda da bir çalışma yapılırsa çok güzel olur
Hayatımın projesini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içindeyim. Katkısı olan olan Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığı, projenin asıl sahipleri olan editör ve yazar arkadaşlarıma, teknik ekibe çok teşekkür ediyorum.
Çok güzel hazırlanmış, verimli bir kaynak. Bilgiye kolay ve güvenilir ulaşma imkanı sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.
TEİS'i yoğun kullanan bir araştırmacı olarak Prof. Dr. Mustafa İSEN hocamız başta olmak üzere tüm TEİS ailesine teşekkür ederim.