Arama Yap
TEİS'in tamamlayıcı çalışması olan Türk Edebiyatı Eserler Sözlüğü (TEES) erişime açılmıştır. https://tees.yesevi.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

İnsanlıkla yaşıt bir bilim dalı olan biyografi, toplumların sosyal ve kültürel gelişmişliğinin de önemli göstergelerinden biridir. Bu anlamda dünyanın en zengin biyografi geleneği, İslam medeniyetine ve dolayısıyla onun önemli bir parçası olan Türk toplumuna aittir. Özellikle Osmanlı Dönemi, başta şair biyografileri olmak üzere, bilginler, devlet adamları, hattatlar ve musikişinaslardan çiçek yetiştiricilerine kadar her konuda, pek az topluma nasip olacak zenginlikte bir biyografi geleneğine sahiptir. Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü başlangıçtan günümüze kadar Türk edebiyatına ait şair ve yazarların biyografilerini modern biyografi anlayışına göre ele alan bir çalışmadır. Genel Ağ ortamında bütün dünyanın hizmetine sunulan Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü, belirli aralıklarla yeni araştırmalar ışığında güncellenecektir.
ISBN: 978-9944-237-86-4
En Çok Görüntülenen 10 Madde
LÜTFÎ, Lütfullâh, Hoca-zâde Müderris, kadıDivan/Yazılı Edebiyat / 17. Yüzyıl
Görüntüle
Feride Çetin Oyuncu, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Fazıla Atabek Şair, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
KÂNÎ, Ebû Bekîr kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
HÜSNÎ, Abdullâh kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
SA’DÎ, Mehmed Sa’dî Bey Kâtip/Cemiyet-i Rusûmiye azasıDivan/Yazılı Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
Cahit Tanyol Akademisyen, Şair, Yazar, ToplumbilimciYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
BÂKÎ Divan/Yazılı Edebiyat / 16. Yüzyıl
Görüntüle
İsmayıl Hakkı Baltacıoğlu Eğitimci, Yazar, Hattat, Milletvekili.Yeni Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
Tarık Buğra YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Sizden Gelen Görüşler
Ahmet Yesevi Üniversitesi 27 ciltlik dev hazineyi hizmete sunuyor. #TürkEdebiyatıİsimlerSözlüğü, toplam 14 binden fazla madde ve 62 bin eserden oluşan yaklaşık 5 milyon kelimelik bir veri tabanına https://teis.yesevi.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Proje ekibine, emeği geçen kurum, kuruluş ve hocalarımıza sonsuz teşekkür ederiz.
Çok başarılı ve boşluk doldurucu bir çalışma olmuş. Gerçekten takdire şayan. Önerim Resimli olması. Ayrıca şair-yazarların eserleri üzerine tıklanıldığında en azından kapak resminin olması ve az da tanıtım amaçlı bir kaç cümle yer alması yerinde olacaktır.
Çok kullanışlı ve kaynak bakımından şahane bir site. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Merhabalar, bendeniz sadece çalışmalarınız için emeği geçen herkese teşekkür etmek istedim. Ben, İbrahim Zeki BURDURLU (ÖCAL)'nun torunlarından biriyim, ismim Muzaffer Çağın İPEKOĞLU. Dedemi, ben henüz 8 yaşındayken kaybettik. Onun hakkında birşeyler okumak beni hep duygulandırır, sanki onun yanına götürür, tıpkı az önce olduğu gibi. Emekleriniz için teşekkür eder, sözlüğünüzü güncel tutabilmenizi sizlerden dilerim. Yaşasın edebiyat, yaşasın Türk Edebiyatı... Sevgi ve saygılarımla, M.Çağın İPEKOĞLU.
İyi Günler Emine Hanım, Projenizi Oğuz Atay hakkında bilgi toplarken keşfettim. Başta, edebiyat öğrencileri olmak üzere her okuyucu için gerekli bir çalışma yürütüyorsunuz. İnternet üzerindeki bilgi kirliliği malumunuz, üstelik olan yazıların doğru olduğunu varsaydığınızda bile çoğu zaman yazarın en basit bilgilerinden öteye gitmediğini fark edeceksiniz. Bu soruna iyi bir çıkış yolu olduğunuzu, takdire şayan iş yaptığınızı bir kere de ben hatırlatmak istedim. Teşekkür ederim. Saygılarımla, Enes Karaibrahimoğlu.