Arama Yap
TEİS'in tamamlayıcı çalışması olan Türk Edebiyatı Eserler Sözlüğü (TEES) erişime açılmıştır. https://tees.yesevi.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

İnsanlıkla yaşıt bir bilim dalı olan biyografi, toplumların sosyal ve kültürel gelişmişliğinin de önemli göstergelerinden biridir. Bu anlamda dünyanın en zengin biyografi geleneği, İslam medeniyetine ve dolayısıyla onun önemli bir parçası olan Türk toplumuna aittir. Özellikle Osmanlı Dönemi, başta şair biyografileri olmak üzere, bilginler, devlet adamları, hattatlar ve musikişinaslardan çiçek yetiştiricilerine kadar her konuda, pek az topluma nasip olacak zenginlikte bir biyografi geleneğine sahiptir. Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü başlangıçtan günümüze kadar Türk edebiyatına ait şair ve yazarların biyografilerini modern biyografi anlayışına göre ele alan bir çalışmadır. Genel Ağ ortamında bütün dünyanın hizmetine sunulan Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü, belirli aralıklarla yeni araştırmalar ışığında güncellenecektir.
ISBN: 978-9944-237-86-4
En Çok Görüntülenen 10 Madde
LÜTFÎ, Lütfullâh, Hoca-zâde Müderris, kadıDivan/Yazılı Edebiyat / 17. Yüzyıl
Görüntüle
Feride Çetin Oyuncu, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Fazıla Atabek Şair, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
KÂNÎ, Ebû Bekîr kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
HÜSNÎ, Abdullâh kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
SA’DÎ, Mehmed Sa’dî Bey Kâtip/Cemiyet-i Rusûmiye azasıDivan/Yazılı Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
Cahit Tanyol Akademisyen, Şair, Yazar, ToplumbilimciYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
BÂKÎ Divan/Yazılı Edebiyat / 16. Yüzyıl
Görüntüle
İsmayıl Hakkı Baltacıoğlu Eğitimci, Yazar, Hattat, Milletvekili.Yeni Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
Tarık Buğra YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Sizden Gelen Görüşler
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü, biyografi alanında genel ağ üzerinden hızlı ve doğru bilgi edinebileceğimiz güvenilir bir baş ucu kaynağıdır. Bundan dolayı Sayın Prof. Dr. Mustafa İSEN'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılarınız dâim olsun.
Öncelikle böylesine dev bir projeye katkı sağlayan tüm meslektaşlarımızı kutlarım. Ansiklopedinin buvhali dsha kullanışlı olmuştur. Bununla birlikte hata bildir butonu gibi sadece madde yazarlarının yetkilendirilebileceği güncelle butonunun da eklenmesi yararlı olur. selamlarımla.
Küresel salgın döneminde de eser evinde kalmak zorunda olan öğrencilerimiz için ulaşılması kolay ve öz bilgilerle başlangıç yapabilecekleri bir hazineye dönüşmüş durumda. Emeği geçenlerin cedlerine rahmet olsun.
TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ adı verilen bu eserin meydana getirilmesine karar veren, projelendiren, uygulayan ve faydalanmaya sunan, her aşamada emeği geçen, her kese teşekkür ederim. Bir milletin ve dilin, edebiyatçılarını kayıt altına alan ve istifade edilecek duruma gelen, bir hazine olmuş. Çalılmalarınızda başarılar dilerim.
emeğinize sağlık hocalarım