Arama Yap
TEİS'in tamamlayıcı çalışması olan Türk Edebiyatı Eserler Sözlüğü (TEES) erişime açılmıştır. https://tees.yesevi.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
İnsanlıkla yaşıt bir bilim dalı olan biyografi, toplumların sosyal ve kültürel gelişmişliğinin de önemli göstergelerinden biridir. Bu anlamda dünyanın en zengin biyografi geleneği, İslam medeniyetine ve dolayısıyla onun önemli bir parçası olan Türk toplumuna aittir. Özellikle Osmanlı Dönemi, başta şair biyografileri olmak üzere, bilginler, devlet adamları, hattatlar ve musikişinaslardan çiçek yetiştiricilerine kadar her konuda, pek az topluma nasip olacak zenginlikte bir biyografi geleneğine sahiptir. Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü başlangıçtan günümüze kadar Türk edebiyatına ait şair ve yazarların biyografilerini modern biyografi anlayışına göre ele alan bir çalışmadır. Genel Ağ ortamında bütün dünyanın hizmetine sunulan Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü, belirli aralıklarla yeni araştırmalar ışığında güncellenecektir.
ISBN: 978-9944-237-86-4
En Çok Görüntülenen 10 Madde
Feride Çetin Oyuncu, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
LÜTFÎ, Lütfullâh, Hoca-zâde Müderris, kadıDivan/Yazılı Edebiyat / 17. Yüzyıl
Görüntüle
Fazıla Atabek Şair, YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
KÂNÎ, Ebû Bekîr kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
HÜSNÎ, Abdullâh kâtipDivan/Yazılı Edebiyat / 18. Yüzyıl
Görüntüle
Cahit Tanyol Akademisyen, Şair, Yazar, ToplumbilimciYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
SA’DÎ, Mehmed Sa’dî Bey Kâtip/Cemiyet-i Rusûmiye azasıDivan/Yazılı Edebiyat / 19. Yüzyıl
Görüntüle
Tarık Buğra YazarYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
MUHİBBÎ PadişahDivan/Yazılı Edebiyat / 16. Yüzyıl
Görüntüle
Ahmet Muhip Dıranas Şair, Tiyatro Yazarı, YöneticiYeni Edebiyat / 20. Yüzyıl
Görüntüle
Sizden Gelen Görüşler
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü projesi her türlü övgünün üstündedir. Emeği geçen herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Ancak iki önemli Hocanın burada unutulduğunu / gözden kaçtığını hatırlatmak istiyorum. Prof. Dr. Mehmet Çavuşoğlu ve Mehmet Ali Tanyeri. Bu iki hocamızla ilgili madde hazırlanırsa çok daha güzel olacaktır. Saygılarımla.
Ahmet Yesevi Üniversitesi 27 ciltlik dev hazineyi hizmete sunuyor. #TürkEdebiyatıİsimlerSözlüğü, toplam 14 binden fazla madde ve 62 bin eserden oluşan yaklaşık 5 milyon kelimelik bir veri tabanına https://teis.yesevi.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Proje ekibine, emeği geçen kurum, kuruluş ve hocalarımıza sonsuz teşekkür ederiz.
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü; bu güne kadar hazırlanmış önemli bir çalışmalardan biri; gelecekte tarihe ışık tutacaktır. Böyle bir projenin hayata geçmesini sağlayan, projede emeği geçen ve özverili çalışmalarıyla katkı sağlayan herkese teşekkürler.
Maddelerin Arap harfli yazılışları da altında yahut yanında verilse ne güzel olur. Bazen maddelere bakarken kelimeden emin olamıyorum. Hizmetiniz için sonsuz minnetarız.
Edebiyat camiasına kazandırmış olduğunuz bu güzel çalışma için ne kadar teşekkür etsek azdır. Artık akademik çalışmalarımda başvurmadan geçemiyeceğim bir kaynaktır TEİS. Emeği geçen hocalara içtenlikle teşekkür eder, yeni çakışmalarında başarılar dilerim.