Şahin Örgel

(d. 1960 / ö. -)
Yazar, Şair, Radyocu, Oyuncu
(Yeni Edebiyat / 20. Yüzyıl / Anadolu-Osmanlı-Türkiye)
ISBN: 978-9944-237-86-4

Çorum’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Çorum’da tamamladı. Küçük yaşlardan itibaren sanata ve edebiyata ilgi duydu. Yükseköğrenimini Halkla İlişkiler bölümünde tamamladı. Gazetecilik, oyunculuk ve radyo programcılığı yaptı. 1992’den itibaren Türkiye’de özel radyo yayıncılığının artmasıyla bu alanda çalışmaya başladı. “Dost Radyo” isimli özel radyoyu kurdu. Kısa adı DOGEM olarak bilinen Dost Oyuncuları Gösteri Eğitim Merkezinin sanat yönetmenliğini yaparak pek çok oyun sahneledi. Tiyatro, hikâye ve şiir türlerinde eserler verdi. Pek çok oyunu Devlet Tiyatroları tarafından kabul edildi.

1990’lı yıllardan itibaren Yarın, Gökyüzü Yıldızlar ve Umutlarımız, Ya İstiklal Ya Hamburger, Güz Bahçesinde Yaz Düşleri, Gümüş Kaşıklar, Bir Yılan Hikâyesi, Carlos, Yeniden Başlamak, Yosunlar, Aşk Bir ‘ŞEY’ Değildir, Uçurum, Köyistan, Akıl Oyunları, Her Şey Yolunda, İllegal Delinin Günlüğü, Barış Çiçeği, Düş Oyunları, Gece Sözleri, Gece Oyunu, Bugün Günlerden Ne?, Pembe Perdeler, Yağmurlar Yüzünden, Aşk Kaşıntısı, 14. Kat, Memleket Hâli isimli tiyatro oyunlarını yazdı. Yosunlar, Carlos, Her Şey Yolunda, Düş Oyunları, Köyistan, gibi çok sayıda oyunu Devlet Tiyatroları tarafından kabul edildi. Pek çoğu TRT Radyo 1’de yayımlanmış yirmiye yakın radyo oyunu yazdı. 2002 yılında Bir Yılan Hikâyesi isimli oyunuyla Nâzım Hikmet Oyun Yazma Yarışı 1. Ödülü’nü aldı. “Sarı Bir Sancı” isimli şiiriyle PSAD Şiiri Ödülü’ne layık görüldü. 2002 yılında Küçük Elin Çizgileri ve Gidemeyen isimli hikâye kitaplarını yayımladı (Örgel, 2013: 191).

Kaynakça

Örgel, Şahin (2013). Toplu Oyunları 1 (Yosunlar-Uçurum-Gece Oyunu). İstanbul: Mitos-Boyut Tiyatro Yayınları.

https://orgelsahin.tr.gg/HAYATI.htm [Erişim tarihi: 02.06.2019]

Madde Yazım Bilgileri

Yazar: ARAŞ. GÖR. ÖMER FARUK ATEŞ
Yayın Tarihi: 14.06.2019
Güncelleme Tarihi: 12.11.2020

Eser AdıYayın eviBasım yılıEser türü
Toplu Oyunları I (Yosunlar-Uçurum-Gece Oyunu)Mitos-Boyut TiyatroYayınları / İstanbul2013Tiyatro
Toplu Oyunları 2 (Her Şey Yolunda-Yağmurlar Yüzünden-Aşk Bir Şey Değildir)Mitos-Boyut Tiyatro Yayınları / İstanbul2014Tiyatro
Küçük Elin ÇizgileriKardeş Matbaacılık / Çorum2002Hikâye
GidemeyenKanguru Yayınları / Ankara2000Hikâye

İlişkili Maddeler

Sn.Madde AdıD.Tarihi / Ö.TarihiBenzerlikİncele
1MEHMET, Mehmet Hanifi Şirind. 1970 - ö. ?Doğum YeriGörüntüle
2ÂTIFÎ, Çorumlud. ? - ö. ?Doğum YeriGörüntüle
3ZÜHDÜ, Hacı Ahmetd. 1885 - ö. 1958Doğum YeriGörüntüle
4Durdu Şahind. 01 Haziran 1960 - ö. ?Doğum YılıGörüntüle
5MECİT TEKEd. 1960 - ö. ?Doğum YılıGörüntüle
6ANAMASLI MEHMET, Mehmet Kösed. 1960 - ö. ?Doğum YılıGörüntüle
7Uğur Erkmand. ? - ö. ?MeslekGörüntüle
8Hakkı İnançd. 08 Mayıs 1984 - ö. ?MeslekGörüntüle
9Mehmed Said Aydınd. 1983 - ö. ?MeslekGörüntüle
10Hatice Tekind. 31 Ocak 1966 - ö. ?Alan/Yüzyıl/SahaGörüntüle
11Ümit Yaşar Işıkhand. 1957 - ö. ?Alan/Yüzyıl/SahaGörüntüle
12Abdurrahman Adıyand. 25 Mayıs 1964 - ö. ?Alan/Yüzyıl/SahaGörüntüle
13AFACAN, Sakine Şahind. 1907 - ö. 1971Madde AdıGörüntüle
14AYŞE ZEYNEP ŞAHİNd. 1955 - ö. ?Madde AdıGörüntüle
15BEKTAŞ, Bekir Şahind. 1926 - ö. ?Madde AdıGörüntüle