Madde Detay
Fatih Erdoğan
(d. 23 Nisan 1954 / ö. -)
Çocuk edebiyatı yazarı, Makine Mühendisi, Editör
(Çocuk Edebiyatı / 20. Yüzyıl / Anadolu-Osmanlı-Türkiye)
ISBN: 978-9944-237-86-4
İzmir’de doğdu, 1958’de İstanbul’a geldi. İlkokulu Kanarya İlkokulu'nda, ortaokulu ise Kültür Koleji'nde okudu. Liseyi 1972 yılında Robert Koleji’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1979’da mezun oldu. Kitaplara, özellikle de çocuk kitaplarına olan ilgisi nedeniyle, diplomasını aldığı makine mühendisliği mesleğini yapmak yerine, Redhouse Yayınevinde 1980-1991 yılları arasında çocuk yayınları editörü olarak görev yaptı (Yılmaz 2013: 15). Kitaplara olan ilgisi daha sonra tüm hızıyla devam etti. Lisans mezuniyetinin ardından 1984 yılında Münih’te bulunan Uluslararası Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi (Internationale Jugendbibliothek) bursuyla üç ay bu kütüphanede çalıştı.Türkiye’ye döndükten sonra 1986 yılından 1994 yılına kadar, Cumhuriyet gazetesinin çıkardığı Çerçeve ve Kitap dergilerinde, 2001-2003 yılları arasında ise Radikal gazetesinin çıkardığı Radikal Kitap ekinde çocuk edebiyatı üzerine yazılar yazdı (Yılmaz 2013: 15).
1985 yılında Şeyma Doğramacı’nın Gelişim Yayınları’ndan çıkardığı Çocukça dergisinde ise danışmanlık görevinde bulundu (Yılmaz 2013: 15). Çocukça dergisi aynı zamanda Cemal Süreyya, Behçet Necatigil, Özdemir Asaf gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin eserlerinden örneklerin yer aldığı bir dergi olması bakımından önem taşır. Bu derginin yanı sıra biri çocuklara öteki yetişkinlere olmak üzere iki dergi yayımladı. Bu dergilerden 1990 yılında yayımlanan Kırmızıfare çocuklar için çıkarılan ilk edebiyat dergisidir. Çocuklara yazılı kültür ürünlerimizi benimsetmek, okumayı ve edebiyat sevgisini teşvik etmek amacını gütmüş olan ve Türkçemizin doğru kullanımına özellikle ağırlıklı bir önem vermiş bulunan bu dergi, akademik çevrelerin ve eğitimcilerin takdirini kazanmıştır (Kılıçarslan 2011: 10-11).
Çocukça, Kırmızıfare dergilerinin yanı sıra şu ana kadar yalnızca ilk üç sayısını çıkarabildiği alanında ilk olan Çocuk Edebiyatı Araştırmaları Dergisi Binbir Kitap ise, çocuk edebiyatı alanında araştırma ve incelemelerle birlikte nitelikli çocuk kitaplarını tanıtmayı hedefledi. 1988 yılında Münih'te yapılan Uluslararası Çocuk Yayınları Sempozyumuna, 1995 yılında uluslararası IFLA konferansına çocuk kitaplarıyla ilgili bir bildiriyle katıldı. Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Almanya, Hollanda, Moldova ve Kıbrıs’ta aynı konularda konferanslar verdi. 1994 yılında ülkemizde çocuklara yönelik kitapların niteliğinin yükselmesi, çocuk kütüphanelerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlarıyla kurulan Çocuk Yayınları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı ve on yıl başkanlığını yaptı (Yılmaz 2013: 16). Çocuk edebiyatı alanına ilgisini akademik çalışmalarla taçlandırmak isteyen yazar çocuk kitapları üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı. Fatih Erdoğan, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kütüphanecilik Bölümü'nde “1985-1987 Yerli Çocuk Yazını Ürünlerinin Konusal ve Sayısal Analizi” başlıklı çalışma ile yüksek lisansını, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kütüphanecilik Ana Bilim Dalında “Türkiye'de 1996-1998 Yıllarında Yayımlanmış Telif Çocuk Kitaplarının İçerik Analizi" başlıklı çalışma ile doktorasını tamamladı. 2004-2006 yıllarında Millî Eğitim Bakanlığı Çocuk Yayınları Kurulunda görev yapan yazar, 2006-2007 yıllarında Bilgi Üniversitesi’nde "Çocuklar için Yazmak" konulu bir seminer verdi. Yine 2008-2009 öğretim yılında Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde "Yaratıcı Yazarlık" dersi verdi (Yılmaz 2013: 16).
2016 yılında Çukurova Üniversitesinin ev sahipliğinde “VII. Ulusal Yaşayan Yazarlar Çocuk Edebiyatında Fatih Erdoğan Sempozyumu” düzenlendi. Üç gün devam eden sempozyuma pek çok akademisyen ve öğretmen bildirileri ile katıldı. Fatih Erdoğan’ın eserleri farklı dillere çevrildi. 2016 ve 2017 yıllarında iki kez ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) ödülüne aday gösterildi (www.fatiherdogan.com). ALMA ödülünün yanı sıra ulusal ve uluslararası pek çok ödülün de sahibidir. Kendi internet sitesinden öğrenildiği kadarıyla bu ödüller şunlardır: 1980 İstanbul Uluslararası Çocuk ve Gençlik Yayınları Konferansı, "Çocukların Seçtiği Kitap" Yarışması Resimli Kitap Dalında Pan ve Çiçeği adlı kitabıyla Birincilik Ödülü, 1997 Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen Çocuk Edebiyatı Sempozyumu sırasında belirlenen "Türkiye'nin En İyi 10 Çocuk Yazarı", 2000 (11-15 Aralık 2000) Özel Atacan Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 1. Kitap Fuarı'nda öğretmen ve öğrenciler tarafından konuk yazar ve çizerler arasından oy çokluğuyla onur konuğu seçildi. 2004 Tudem Yayınları tarafından düzenlenen çocuk tiyatrosu yarışmasında "Fa Usta'nın Kemanları" adlı oyunu ile 3.'lük ödülünü aldı, 2007-2008 öğretim yılında Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu ve Esenler Türk İsveç Kardeşlik İlköğretim Okulunun ortaklaşa düzenlediği anket sonucunda "Yılın Çocuk Edebiyatı Yazarı" seçildi, 2008 Prizren/Kosova Türkçem Dergisi "Çocuk Edebiyatı" ödülünü aldı, 2009 yılında Türkiye Kütüphaneciler Derneği tarafından “2008 Yılının En İyi Çocuk Yazarı” seçildi, 9 Haziran 2009'da Çocuk Vakfı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü ve Boyalıkuş Çizerler Grubu’nun düzenlediği II. Çocuk ve İlkgençlik Edebiyatı Buluşmasının Onur Konuğu seçildi, 9-11 Mayıs 2012 tarihlerinde Osmangazi Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yaşayan Yazarlar - Aytül Akal” Sempozyumunda Mustafa Delioğlu ile birlikte Onur Konuğu seçildi, 11-13 Mayıs 2016 tarihlerinde Osmangazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi tarafından hakkında “Yaşayan Yazarlar Sempozyumu”nda 2016’nın yazarı olarak seçildi, 2017 yılı Astrid Lindgren Memorial Award(ALMA)'a Türkiye’den ikinci kez aday gösterildi, Sihirli Kutu kitabıyla Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği “Yılın kitabı-2015” çocuk romanı ödülünü aldı.
Eserlerinde özne ‘çocuk’tur. Çocuk edebiyatının gelişmesi için katkıda bulunmuş ve alanında ilk olma özelliğine sahip yayımlar neşretmiştir. Akademik anlamda da yüksek lisans ve doktorasını bu alan üzerinde yaparak çocuk edebiyatının gelişmesi, nitelikli çocuk kitaplarının yaygınlaşması için öncü ve model bir aydın-yazar olarak” (Kılıçarslan 2011: 12) çocuk edebiyatının sürekliliğine katkı sağlamayı amaçlamıştır. Dolayısıyla çocuk edebiyatı alanında kaleme aldığı kuramsal çalışmalarının yanı sıra bizzat bu alanda çocuklar için kitaplar yazması, yazarın kuram ve uygulamayı bir arada yürütmeyi başardığı şeklinde ifade edilebilir. Bu bağlamda eserleri de çocuğu merkeze alan bir anlayışla temellendirilmiştir.
Geniş bir okur kitlesi olan yazarın ağırlıklı olarak okul öncesinden ilk gençlik çağına kadar her yaştan okura hitap ettiği ve bu yaş aralıklarına yönelik eserler kaleme aldığı görülmektedir. Yazarın boyama kitaplarından bilmece-bulmaca kitaplarına, masal kitaplarından hikâye kitaplarına kadar birçok türde ürün kaleme aldığı bilinmektedir. Eserler arasında hikâye ve çeviriler ağırlıkta olmakla birlikte biyografik çalışmalar da dikkate değerdir. “Fatih Erdoğan, eserlerinin hepsinde salt çocuğu işlemiştir. Çocukların edebiyat zevkini geliştirmek, onların edebiyatın varlığıyla gelişimine katkıda bulunmak için sadece Çocuk edebiyatı üzerine eserler ortaya koymuştur. Fatih Erdoğan, çocukların içinde bulundukları yaş dönemini hesaba katarak onların ilgi ve ihtiyaçlarına hitap eden konuları kurgulamış ve olay örgüsünü didaktik olmak yerine edebiyat zevki verme amacına göre oluşturmuştur” (Kılıçarslan 2011: 22). Yazarın eserlerinde ele aldığı temel konular; yardımseverlik, dayanışma, arkadaşlık, okul yaşamı, anne-baba ve çocuk ilişkisi, millî değerlerin aktarımı, iyilik yapma, hayvan sevgisi, sorumluluk, temizlik, dürüst olma, misafirperverlik, çalışkanlık vb. gibi millî ve evrensel değerler kapsamında ele alınabilecek konulardır. Bu konular arasında yardımseverlik üzerinde sıklıkla durulduğu görülür. "Yardım teması Erdoğan’ın eserlerinde farklı türevleriyle ele alınır ve eserlerin birçoğunda sıklıkla yer alır. Evin düzenini sağlama noktasında çocukların ailelerine yardım etmesi bunlardan biridir" (Yılmaz; Arslan 2014: 39). Bunun yanı sıra Fatih Erdoğan’ın çocukların bilinçlenmesi amacıyla eserlerinde çeşitli konulara (medya kültürü, küresel ısınma, kurallara uyma, korsanla mücadele etme vb.) da yer verdiği görülür. Yazarın Sihirli Kalem, Sihirli Top, Sihirli Küpe, Sihirli Gözlük, Sihirli Araba vb. eserleri, çocukların yaratıcılığını geliştirmek amacıyla kaleme alınan eğitsel masallara örnek gösterilebilir. Ian Beck, Odin Redbeard gibi yabancı çocuk yazarlarından yaptığı çeviriler ile (Tom Trueheart: Cesur Maceracı, Tom Trueheart: Karanlık Diyarında, Vulgar Viking Büyük Gark Savaşı, Vulgar Viking Bir Yaz Gecesi Çığlığı vd.) aynı zamanda farklı kültürlerin de çocuklar tarafından tanınmasına katkıda bulunmuştur. Artık Kendim Yetiştirebilirim, Artık Kendim Tamir Edeblirim, Artık Kendim Sayabilirim, Artık Kendim Boyayabilirim vd. serisi ise çocuklara doğrudan özgüven aşılaması, onları cesaretlendirmesi ve yapabilecekleri yeterlikleri göstermesi bakımından önemlidir. Baştan sona macera dolu olan Korsan Kitap Çetesi ise yazarın dostluk, yardımlaşma, adil olma gibi temel yeterlikleri akıcı ve mizahi bir üslupla anlattığı bir diğer eseridir.
Kaynakça
Kılıçarslan, Ramazan (2011). Fatih Erdoğan’ın Eserlerinde Çocuk ve Eğitim Teması. Yüksek Lisans Tezi. Çanakkale: Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi.
Yılmaz, Oğuzhan (2013). Fatih Erdoğan’ın Eserlerinin Eğitsel Değerler Açısından İncelenmesi. Doktora Tezi. Erzurum: Atatürk Üniversitesi.
Yılmaz, Oğuzhan ve Abdullah Arslan (2014). "Fatih Erdoğan’ın Eserlerinde Yardımseverlik Değeri". Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (VII–II): 37-44.
http://www.fatiherdogan.com/guncel.html [erişim 21.11.2017]
Madde Yazım Bilgileri
Yazar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MÜZEYYEN ALTUNBAYYayın Tarihi: 16.09.2018Güncelleme Tarihi: 28.12.2022
Yayın Tarihi: 16.09.2018Güncelleme Tarihi: 28.12.2022
Güncelleme Tarihi: 28.12.2022
Eser Adı | Yayın evi | Basım yılı | Eser türü |
---|---|---|---|
Bu Toprak Onları Unutmaz | Ceylan Yayınları / İstanbul | 1980 | Çeviri |
Pabucumun Bağı Çözüldü! | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1985 | Hikâye |
Canavarlar Ülkesinin Kralı | Redhouse Yayıncılık / - | 1985 | Çeviri |
Beş Beyaz Benekli Baykuş Bana Bakıyor | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1985 | Hikâye |
Fili Yuttu Bir Yılan | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1985 | Masal |
Okula Geç Kaldım! | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1985 | Hikâye |
Geçiyordum Uğradım! | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1986 | Hikâye |
Sınıfta Kaldım Haberim Yok! | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1987 | Hikâye |
Ablam Bana Dil Çıkardı! | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1987 | Hikâye |
Sihirli Kutu | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1992 | Masal |
Aç Tırtıl | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1992 | Çeviri |
Artık Kendim Çizebilirim | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1993 | Diğer |
Onu Seviyorum | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1995 | Hikâye |
Elmer's Colours - Elmer ve Renkler | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 1998 | Çeviri |
Elmer's Weather - Elmer ve Hava | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 1998 | Çeviri |
Sevgili Arkadaşım | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1995 | Hikâye |
Kuşumu Kim Kışkışladı? | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 1998 | Hikâye |
Elmer's Friends - Elmer'in Arkadaşları | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 1998 | Çeviri |
Elmer's Day - Elmer'in Bir Günü | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 1998 | Çeviri |
Parkta Bir Gün | Boyut Matbaacılık / İstanbul | 1999 | Diğer |
Grandma Nana - Nana Nine | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2000 | Çeviri |
Ayşegül'e Ne Oldu? | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2000 | Hikâye |
11 Klasik Masal 1. Cilt | Net Yayıncılık / İstanbul | 2000 | Masal |
I Have Wheels, What Am I? - Tekerleklerim Var, Ben Neyim? | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2000 | Çeviri |
Frog is a Hero - Kahraman Kurbağa | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2000 | Çeviri |
Mamy Wata and The Monster - Sular Kraliçesi ve Canavar | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2000 | Çeviri |
Frog and the Wide World - Kurbağa ve Koca Dünya | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2000 | Çeviri |
Eating - Yeme | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2000 | Çeviri |
11 Klasik Masal 2. Cilt | Net Yayıncılık / İstanbul | 2000 | Masal |
Carrying - Taşıma | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2000 | Çeviri |
Celebrating - Kutlama | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2000 | Çeviri |
The Lucky Grain of Corn - Sihirli Mısır Tanesi | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2000 | Çeviri |
Sihirli Şapka / 2.Kitap | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2001 | Masal |
Sihirli Kaykay / 1.Kitap | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2001 | Masal |
365 Oyuncaklı Hikaye / Uykudan Önce | Net Yayıncılık / İstanbul | 2001 | Çeviri |
Benim Büyük Sözlüğüm | Net Yayıncılık / İstanbul | 2002 | Çeviri |
Minik Masallar | Net Yayıncılık / İstanbul | 2002 | Çeviri |
Sihirli Şemsiye / 4.Kitap | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Masal |
Korsan Kitap Çetesi | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Hikâye |
Aşkım Çoban Yıldızı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Hikâye |
Biricik Erkek Kardeşime | Net Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Çeviri |
Paylaştıkça Kolaylaşır Zor Günler | Net Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Çeviri |
Hayat Arkadaşım Karıma | Net Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Çeviri |
Canım Oğluma | Net Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Çeviri |
İyi ki Doğdun Doğum Günün Kutlu Olsun | Net yayıncılık / İstanbul | 2003 | Çeviri |
Sevgili Öğretmenime | Net Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Çeviri |
Güzel Günler İçin Mutluluklar Dileğiyle | Net Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Çeviri |
Hoşgeldin Bebek | Net Yayıncılık / İstanbul | 2003 | Çeviri |
Öykülerle Çoklu Zeka Geliştirme Etkinlikleri Seti (8 Kitap) | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2004 | Diğer |
Sihirli Küre / 5.Kitap | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2004 | Masal |
Ne Ben mi Irkçı mı? | Tarih Vakfı Yurt Yayınları / İstanbul | 2004 | Diğer |
Böğürtlenli Dondurma Savaşı | Tarih Vakfı Yurt Yayınları / İstanbul | 2004 | Diğer |
Eren'in Güçlü Arkadaşı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2004 | Diğer |
Hayvanlar Konseri | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2004 | Masal |
Kavgayla Beslenen Kız | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2004 | Diğer |
Ceren'in Konukları | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2004 | Diğer |
Beyaz Kızın Kolyesi | Beyaz Kızın Kolyesi / İstanbul | 2004 | Diğer |
Çiğdem Büyüyünce Ne Olacak? | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2004 | Diğer |
Gırr! | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2005 | Masal |
Öykülerle Çoklu Zeka Geliştirme Etkinlikleri Kılavuzu | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2005 | Diğer |
Ozan'ın Çiftlik Gezisi | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2005 | Diğer |
Chameleon Races / Bukalemun Yarışıyor | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2005 | Diğer |
Chameleon Swims - Bukalemun Yüzüyor | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2005 | Diğer |
Bukalemun Yarışıyor | Bulut Yayınları / - | 2006 | Çeviri |
Top Ding Dız Dam Çong Cıs Tak | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2006 | Hikâye |
Bukalemun Yüzüyor | Bulut Yayınları / İstanbul | 2006 | Çeviri |
Ece ve Efe ile Türkçe (Cd'li) | Milet Dergi Kitap Yayın / Londra | 2006 | Diğer |
Artık Kendim Kesebilirim | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2006 | Diğer |
Artık Kendim Sayabilirim | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2006 | Diğer |
Artık Kendim Boyayabilirim | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2006 | Diğer |
Dedem Neden Güldü? - Düz Yazılı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2007 | Hikâye |
Keçi ve Ben | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2007 | Hikâye |
Dedem Bana Düdük Yaptı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2007 | Masal |
Güzel Bir Sabahtı - Düz Yazılı | 2016 / İstanbul | 2007 | Masal |
Gece Gelen Konuklar - Düz Yazılı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2007 | Hikâye |
Sihirli Gözlük (Tek Kitap) | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2007 | Masal |
Gönül Kuşu | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2007 | Çeviri |
Beni Kucakla | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2007 | Çeviri |
Cesur Maceracı Tom Trueheart Masallar Diyarı'nda | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2007 | Çeviri |
Korkunç Korkuluğun Korkusu | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2008 | Hikâye |
Tom Trueheart Karanlık Masallar Diyarında | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2008 | Çeviri |
Sihirli Kalem | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2009 | Masal |
Sihirli Top | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2009 | Hikâye |
Die Magische Kappe | Die Magische Kappe / - | 2009 | Hikâye |
Sihirli Küpe | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2009 | Masal |
Neden? | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2010 | Çeviri |
Hayalet Avcıları-1: Kilerde Kim Var? | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2010 | Çeviri |
Sarah Jane'in Ay Macerası | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2010 | Çeviri |
Sarah Jane'in Afrika Macerası | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2010 | Çeviri |
Prensi Olmayan Masal Kitabı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2010 | Masal |
Çocuklar İçin Çizim Teknikleri | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2010 | Çeviri |
Artık Kendim Yetiştirebilirim | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2011 | Çeviri |
Artık Kendim Tamir Edebilirim | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2011 | Çeviri |
Artık Kendim Temizleyebilirim | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2011 | Çeviri |
Kakalar Günü | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2011 | Hikâye |
Artık Kendim Pişirebilirim | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2011 | Çeviri |
Tavan Arasındaki Eski Lamba | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2012 | Hikâye |
Annem Neden Şişmanladı? | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2012 | Hikâye |
Fa Usta'nın Kemanları | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2012 | Hikâye |
Sihirli Araba | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2013 | Masal |
Kemancı Ayı Masalı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2013 | Masal |
Vulgar Viking Kurabiye Yağmacıları | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2013 | Çeviri |
Seni Seviyorum | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2013 | Hikâye |
Böyle de Ödev mi Olur! Memo'nun Hayatı ve Eserleri | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2013 | Hikâye |
Vulgar Viking Büyük Yarış | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2013 | Çeviri |
Böyle de Kitap mı Olur! / Memo'nun Hayatı ve Eserleri -2 | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2014 | Hikâye |
Sandalda Bir Çocuk ve Bir Ayı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2014 | Çeviri |
Vulgar Viking Bir Yaz Gececi Çığlığı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2014 | Çeviri |
Vulgar Viking Büyük Gark Savaşı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2014 | Çeviri |
Gözü Çok Ama Çok Ağrıyan Adam | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2015 | Hikâye |
Kanepeye Dönüşen Baba | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2015 | Masal |
Tom Trueheart: Karanlıklar Diyarında | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2015 | Çeviri |
Tom Trueheart: Cesur Maceracı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2015 | Çeviri |
Hamburgere Dönüşen Anne | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2015 | Masal |
Annem Bıyık Bıraktı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2015 | Hikâye |
Telefona Dönüşen Kız | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2016 | Masal |
Tuhaf Bir Sabah | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2017 | Hikâye |
Süpermöö Dünyayı Nasıl Kurtardı? | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2017 | Masal |
Adolf Hitler | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Biyografi |
Dünyayı Gezmek İsteyen Horoz | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2017 | Çeviri |
Galileo Galilei | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Diğer |
İbn-i Sina Avicenna | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Diğer |
Sokrates | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Diğer |
İbn-i Haldun | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Diğer |
Farabi | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Diğer |
Rene Descartes | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Diğer |
İbn-i Rüşd | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Diğer |
Platon | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Diğer |
Aristoteles | Maviçatı Yayınları / İstanbul | 2017 | Diğer |
Hayalimdeki Okul | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2019 | Roman |
Çocuklar için Yazmak | Binbir Kitap / İstanbul | 2019 | Diğer |
Benekli Baykuş Ormanı | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2022 | Hikâye |
Evde Yangın / Önlenebilir Felaketlerin Öyküleri: 1 | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2022 | Hikâye |
Apti\'nin Zor Ödevi | Mavibulut Yayıncılık / İstanbul | 2022 | Roman |
İlişkili Maddeler
Sn. | Madde Adı | D.Tarihi / Ö.Tarihi | Benzerlik | İncele |
---|---|---|---|---|
1 | İzzet Göldeli | d. 1948 - ö. ? | Doğum Yeri | Görüntüle |
2 | Yasemin Yazıcı | d. 24 Nisan 1957 - ö. ? | Doğum Yeri | Görüntüle |
3 | Fadıl Kocagöz | d. 21 Şubat 1953 - ö. 13 Kasım 2014 | Doğum Yeri | Görüntüle |
4 | Ertuğrul Kapusuzoğlu | d. 1954 - ö. ? | Doğum Yılı | Görüntüle |
5 | KUL TURABÎ, Turabi Bektaş | d. 1954 - ö. ? | Doğum Yılı | Görüntüle |
6 | Ulugbet Esdevlet | d. 29 Nisan 1954 - ö. ? | Doğum Yılı | Görüntüle |
7 | Oktay Arayıcı | d. 12 Şubat 1936 - ö. 21 Ocak 1985 | Meslek | Görüntüle |
8 | Mustafa Yıldırım | d. 1948 - ö. ? | Meslek | Görüntüle |
9 | Cenk Gündoğdu | d. 09 Şubat 1976 - ö. ? | Meslek | Görüntüle |
10 | Özlem N. Yılmaz | d. 1978 - ö. ? | Alan/Yüzyıl/Saha | Görüntüle |
11 | Ferit Avcı | d. 23 Haziran 1954 - ö. ? | Alan/Yüzyıl/Saha | Görüntüle |
12 | Tuncel Altınköprü | d. 06 Ocak 1946 - ö. ? | Alan/Yüzyıl/Saha | Görüntüle |
13 | Fatih Kerimi | d. 30 Mart 1870 - ö. 27 Eylül 1937 | Madde Adı | Görüntüle |
14 | FÂTİH, Fâtih Efendi, Şirvanlı | d. 1778 - ö. 1834 | Madde Adı | Görüntüle |
15 | Fatih Akça | d. 04 Ocak 1984 - ö. ? | Madde Adı | Görüntüle |